Cine suntem?

 

MANIFESTUL NOSTRU

 

Ne-am născut dintr-o poveste de dragoste între domnul Yves Rocher și natura Bretaniei, coastele, mlaștinile, pădurile și câmpurile sale.

Pionieri ai cosmeticii botanice, dezvăluim puterea plantelor, pentru bunăstarea tuturor, printr-o abordare care respectă natura și biodiversitatea ei.

De mai bine de 60 de ani, suntem botaniști, agricultori, producători și comercianți de produse de îngrijire, culori și parfumuri. Pentru a face accesibil tuturor tot ce este mai bun din natură. Din plantele noastre, pe pielea ta.

ISTORIA NOASTRĂ

 
1930-1979 : FRUMUSEȚE ACCESIBILĂ TUTUROR
1989-2006 : PIONIERI AI BIODIVERSITĂȚII
2017-Viitor : Accelerarea angajamentelor noastre

1930

Nașterea unui
iubitor de natură

Yves Rocher s-a născut în micul sat La Gacilly, în Bretania. La 14 ani, în urma decesului tatălui său, s-a refugiat în pădure, loc în care și-a găsit alinarea. În această perioadă, Yves Rocher și-a dat seama că natura are un impact pozitiv asupra bunăstării noastre. Atunci s-a hotărât să creeze chiar în podul casei sale o cremă handmade (realizată manual) din untișor (sau sălățică). Acesta a fost începutul frumuseții botanice.

1959

Crearea Mărcii

Din casa familiei sale, Yves Rocher și-a creat propriul laborator. Prin comanda prin poștă, el a reușit să livreze produse naturale de îngrijire a pielii către milioane de femei, fără intermediari. Produse accesibile distribuite în toată Franța.

1973

Simbolul care
traversează veacurile

Lansarea „Cremei antirid pentru noapte Riche Crème”

Cu uleiurile sale prețioase și uleiul său din 1000 de trandafiri, nu a durat mult până când produsul nostru anti-îmbătrânire a devenit un real succes. 50 de ani mai târziu, linia noastră Riche Crème a devenit emblematică pentru milioane de femei, 1 produs este vândut la fiecare 5 secunde în întreaga lume.

1975

Crearea Grădinii Botanice
din La Gacilly

Un adevărat laborator în aer liber imaginat de domnul Yves Rocher. 1500 de specii de plante sunt protejate și studiate de experții noștri. Membră BGCI (Botanic Gardens Conservation International), Grădina Botanică Yves Rocher face parte dintr-o rețea internațională de transfer de cunoștințe.

1979

De la plantele noastre,
pe pielea ta

Devenim botaniști, agricultori, producători si comercianți. Un lanț de aprovizionare complet, fără intermediari, care ne permite să controlăm fiecare pas al procesului de fabricație pentru un impact redus asupra mediului și o trasabilitate perfectă, de la câmpurile noastre până la pielea ta.

1989

Sfârșitul testării
pe animale

Cu 15 ani înainte de reglementarea europeană, am fost pionieri în industria frumuseții când am decis să oprim testarea pe animale. Trei ani mai târziu, am fost distinși cu medalia de aur de către SPA (Societatea pentru Protecția Animalelor).

1991

Înființarea Fundației
Yves Rocher

Condus de viziunea tatălui său, Jacques Rocher a creat Fundația Yves Rocher dedicată biodiversităţii.
În 2001, prima ediție a premiului Terre des Femmes are loc pentru a sprijini femeile excepționale în acțiunile lor de protejare a planetei.
În 2019, Fundația este recunoscută în mod public pentru utilitatea sa drept o adevărată recunoaștere a celor 25 de ani de acțiuni în domeniu.

1999

Câmpurile noastre
sunt certificate
în Agricultura Ecologică

Cele 60 de hectare ale noastre de câmpuri sunt cultivate prin agricultură ecologică în La Gacilly, în Bretania, unde cultivăm cele 9 plante ale noastre: Albăstrea, Calendula, Mentă, Mușețel Matricaria, Mușețel Roman, Edulis, Călțunaș, Arnică, Ficoida Glacială.

2004

Inaugurarea Festivalului de Fotografie
La Gacilly

O experiență fotografică dedicată și captivantă în inima a treizeci de galerii în aer liber, prezentând cele mai bune fotografii contemporane, care ne pune la îndoială relația cu lumea și cu natura. Un eveniment accesibil tuturor, gratuit.

2006

La revedere,
pungi de plastic

Cu 10 ani înainte de aplicarea prin legea europeană, am oprit folosirea pungilor de plastic în magazinele noastre.

2017

Lansarea primului
gel de duș concentrat

O inovație majoră, datorită unei formule concentrate într-o sticlă de 100 ml pentru tot atâtea dușuri cât o sticlă de 400 ml: de două ori mai puțin plastic, de două ori mai puțin CO2.

2019

Primul grup internațional
care devine o companie cu o Misiune

Acest angajament puternic subliniază dorința noastră de a face misiunea socială a companiei la fel de importantă ca și activitățile noastre economice. Misiunea noastră? „Reconectarea oamenilor cu natura” și acționarea în slujba binelui comun.

2020

Sticle de plastic 100% reciclate și reciclabile*

Sticlele noastre sunt fabricate din plastic 100% reciclat și reciclabil*, permițându-ne să reducem aproximativ 2600 de tone de plastic virgin pe an**.
*Cu excepția solvenților, capacelor și pompelor noastre.
** conform previziunilor noastre pentru 2021

2020

100 de milioane de copaci plantați
și este doar începutul!

Prin programul Plant For Life și datorită colaborării strânse cu 48 de ONG-uri și asociații care lucrează în domeniu, Fundația Yves Rocher lucrează neobosit pentru a păstra biodiversitatea din întreaga lume (1 copac plantat la fiecare 3 secunde, 1 milion de oameni implicați în 35 de țări).

2021

Primul brand francez care a obținut
certificarea UEBT

Ca parte a angajamentului nostru față de agricultura ecologică de peste 20 de ani, plantele noastre emblematice din La Gacilly sunt acum certificate UEBT (Union for Ethical Biotrade). Un nou pas în abordarea noastră de aprovizionare durabilă.

2021

Cosmetice solide

Lansarea cosmeticelor noastre solide Green Heroes, cosmeticele 100% solide și vegane cu ingrediente active organice din La Gacilly pentru o frumusețe fără plastic.

Până în 2025

calea spre B Corp

Pentru a merge și mai departe, ne dorim să devenim o corporație certificată B. Mai mult decât o certificare, aceasta este o viziune pentru viitorul nostru comun, în care companiile au un rol real de jucat pentru companii și cetățeni, în a nu fi cea mai bună companie din lume, ci cea mai bună companie PENTRU lume. Companiile care obțin această certificare sunt evaluate cu privire la toate activitățile lor: impactul lor pozitiv asupra guvernanței corporative, relațiile angajator-angajați, mediul, produsele și serviciile pe care le oferă.

Până în 2030

mai multă natură
și mai puțin plastic

Vizăm -30% plastic* și 100% plastic reciclat și reciclabil.
*comparativ cu producția noastră din 2019 în gr/ml de produs.

DIN PLANTELE NOASTRE PE PIELEA TA

 

De peste 60 de ani, suntem botaniști, agricultori, producători și comercianți.

Avantajul de a face totul singuri este că lanțul nostru de aprovizionare este sub control, impactul nostru asupra mediului este, prin urmare, limitat și ne străduim să-l reducem și mai mult în fiecare zi.

Calitatea produselor noastre este garantată la cele mai corecte prețuri pentru tine.

La Gacilly

 

În inima Bretaniei, satul nostru natal, un loc unic în continuă dezvoltare, unde experții noștri, botaniștii, oamenii de știință și iubitorii de natură se angajează să lucreze pentru mediu.

Mai mult decât o ancoră, aceasta este întruchiparea viziunii noastre. Impulsionați de dragostea pentru natură, experții noștri studiază plantele în grădina noastră botanică, un mare laborator în aer liber, cultivă solul în agricultura ecologică și distilează plantele noastre în atelierul nostru de apă botanică pentru a aduce cele mai bune ingrediente active naturale pielii tale.

Tot aici produsele noastre sunt fabricate într-un mod responsabil în locațiile noastre de producție clasificate drept refugii LPO (Liga pentru Protecția Păsărilor).

Dincolo de produsele noastre, o abordare unică a bunăstării, să ai grijă de tine în timp ce duci mai departe respectarea naturii.

Gastronomia este reinventată cu ingrediente organice și locale, iar artiștii își exprimă dragostea pentru natură.