ISTORICUL

YVES ROCHER: PASIONAT,
REPREZENTANT, VIZIONAR.

Yves Rocher s-a născut în 1930 în La Gacilly, lângă legendara pădure Brocéliande. În această pădure va avea intuiția de a crea o sursă de frumusețe naturală bazată pe plantă. La 14 ani, un vindecător în vârstă i-a dat rețeta unui unguent hemostatic pe bază de Ficaria. El a decis să facă singur acest unguent în podul casei și a avut ideea să înceapă livrări prin poștă ai viitoarelor comenzi.
Din acest moment a început o aventură minunată.

LUMEA SE SCHIMBĂ,
VIZIUNEA RĂMÂNE

Astăzi, compania este condusă de nepotul său, Bris Rocher. La Grupul Rocher, care a fost mereu independent, succesul se bazează atât pe calitatea serviciilor și produselor, cât și pe calitățile umane. Lumea s-a schimbat, compania s-a dezvoltat, dar viziunea noastră este aceeași.

UN GRUP DE FAMILIE CU UN
CARACTER INTERNAȚIONAL

La La Gacilly, cultivăm și recoltăm plante cu pasiune. Este un lux foarte rar pe care îl oferim oamenilor care ne aleg. În conformitate cu convingerile și metodele noastre, toți pașii au loc în laboratoarele și sediurile noastre industriale. Lucrăm pentru a oferi formule mai exclusive și mai eficiente, cu un raport calitate-preț incomparabil.

LA GACILLY

MODELUL MANAGEMENT-ULUI RESPONSABIL

RĂDĂCINILE NOASTRE BRETAGNE

« Într-o zi La Gacilly va fi recunoscută și prosperă, jur »

Cu privire la această promisiune făcută pământului său, Yves Rocher și-a luat un angajament. Cel al vieții. Aici, în satul natal, și-a creat primul loc de producție și grădină botanică, oferind acestui teren o nouă șansă de dezvoltare. Apoi a venit Eco-hotel Spa ecologic și în 2017 Maison Yves Rocher, un muzeu unic conceput ca un spectacol senzorial la nivel mondial de brandul Yves Rocher.
La Gacilly, locul de naștere al Cosmétique Végétale® , este, de asemenea, renumit în întreaga lume pentru Festivalul său Foto.

UN LANȚ ECO-DURABIL
MODELEAZĂ CÂMPURILE NOASTRE BIO

Brandul Yves Rocher a dedicat agriculturii ecologice peste 60 de hectare de teren certificat Ecocert din 1998. Albăstrea, Nalbă,, Mușețelul, Arnica, Calendula, Nasturzio, Edulis, Erba Cristallina și Ajuga Reptans: acestea sunt plantele emblematice cultivate aici, care intră în formulele produselor noastre și răspund tuturor nevoilor mărcii.

GRADINA BOTANICA

Credem cu siguranța că legătura științei agricole cu biodiversitatea nu este un vis imposibil. În câmpurile noastre din La Gacilly și pe terenurile învecinate, agronomii noștri încearcă să crească biodiversitatea. Acesta este sensul profund al agroecologiei: a depăși metodologiile organice. Înseamnă a considera producția de plante ca o ființă vie unică, complexă, care își dezvăluie bogăția deplină doar cu timpul.

REFUGIAREA BIODIVERSITATII

De peste 10 ani colaborăm în Bretagne cu LPO (echivalentul francez al Bird Life International) pentru a realiza un plan de management al biodiversităţii în toate sediurile industriale.

APICULTURA

Albinele, adevărate santinele, sunt un indicator excelent al biodiversităţii. Yves Rocher găzduiește milioane de ele pe terenul La Gacilly!
Brandul luptă activ împotriva scăderii populațiilor de albine, oferindu-le o casă cu aproximativ 200 de stupi întinși pe 60 de hectare de câmpuri de flori organice. Datorită numerotării exacte a florilor din jurul stupilor, a fost posibil să se calculeze resursele anuale de nectar disponibile.

SEDIURILE NOASTRE INDUSTRIALE

Fabricile noastre din Bretagne produc și distribuie peste 300 de milioane de produse pe an în întreaga lume, creând, direct și indirect, peste 10.000 de locuri de muncă în regiune.
Modelele noastre de management au obținut tripla certificare „Calitate, Siguranță, Mediu”. Restaurantul companiei gătește legume organice din horticultura locală.

FESTIVALUL FOTOGRAFIC

Din 2004, Festivalul Fotografic a oferit vizitatorilor săi o experiență senzorială: sute de fotografii împodobesc străzile, grădinile și aleile din La Gacilly, iar spațiul este accesibil tuturor, gratuit. Dedicat popoarelor și naturii, este cel mai important festival european de fotografie în aer liber. Are loc din iunie până în septembrie și a găzduit 2 milioane de vizitatori.

LA GRÉE DES LANDES:
ECO-HOTEL SPA YVES ROCHER

Eco-Hotel Spa din La Gacilly a fost construit în întregime după criterii ecologice. A primit certificările Green Globe și Ecolabel. Oferă o viziune alternativă asupra lumii într-un context înconjurat de natură. Reprezintă o frumusețe care vine din natură pentru a ne conduce spre bunăstare.

FRUMUSEȚEA BOTANICĂ

VIITORUL FRUMUSEȚII

INOVATOR, EFECTIV
RESPECTUOS ȘI DIVERS

Frumusețea botanică înțelege mecanismele vitale și adaptarea plantelor, învățând să descifreze, în fiecare dintre acestea studiind planta, „inteligența” ei specifică și particulară și absorbția acestora în piele. Prin procesul de asimilare, pielea noastră este capabilă să absoarbă ingredientele active din plante cu o eficiență mai mare tocmai datorită asemănării lor.

LABORATORUL NOSTRU ÎN AER DESCHIS
ESTE 3,7 MILIARDE DE ANI.

Experții noștri călătoresc peste toată planetă în căutarea unor plante extraordinare pe care să le aducă înapoi în laboratoarele noastre pentru a le studia Inteligența.
În La Gacilly, Grădina Botanică oferă o colecție unică de 1100 de specii de plante cu promisiuni de eficacitate de descoperit.

CENTRUL DE CERCETARE

BOTANICĂ – În centrul nostru de cercetare din Issy-les-Moulineaux, 150 de cercetători experți studiază plantele în fiecare zi, analizează compoziția acestora, dezvoltă procese inovatoare de extracție și formule cosmetice unice. Puterea lumii plantelor este infinită, iar domeniul de cercetare al experților Yves Rocher este nelimitat (botaniști, fitologi, ingineri, formulatori…).

ASIMILARE

Asimilarea este capacitatea pielii de a absorbi un ingredient activ pentru a beneficia de el. Pielea este un organ care recunoaște ingredientele active din plante, pe cât de naturale este. Acesta este motivul pentru care o moleculă de plantă este mai ușor asimilată. Încorporarea puterii plantelor sub formă de ingrediente active asimilabile este o artă pe care Yves Rocher a practicat-o mereu.

GLOSARUL INGREDIENTELOR

Glosarul de ingrediente a fost creat pentru a face formulele noastre transparente și clare pentru toată lumea. Transparența este unul dintre obiectivele Yves Rocher. Glosarul enumeră toate ingredientele utilizate în compozițiile noastre și oferă informații corecte despre utilizarea lor.

FUNDAȚIA YVES ROCHER

Astăzi biodiversitatea este în pericol, este acum o realitate și viitorul nostru depinde de aceasta. Acesta este motivul pentru care Fundația Yves Rocher sprijină femeile și bărbații care iau măsuri pentru a schimba lumea.

« Susținem femeile care lucrează în fiecare zi pentru a realiza proiecte care aduc speranță și solidaritate nouă. Prin plantarea a 135 de milioane de copaci în întreaga lume, ajutăm comunitățile să planteze peste tot și promovăm revenirea biodiversității. Susținem fotografii autorii carora, prin privirea lor, mărturisesc condițiile planetei noastre. Surse de viață, plantele sunt viitorul nostru, Fundația se angajează să protejeze lumea plantelor. În Fundația Yves Rocher, credem că indivizii pot schimba lumea. Sprijinind proiecte și împărtășindu-le, să acționăm împreună pentru viitorul planetei noastre. «

Jacques Rocher, plantator de copaci și președinte de onoare al Fundației Yves Rocher.

ȚARA FEMEILOR

În fiecare zi, femeile din întreaga lume se angajează să protejeze planeta noastră și să protejeze biodiversitatea acesteia, aducând noi speranțe și nouă solidaritate lumii.
În fiecare an, premiul Terre de Femmes subliniază și răsplătește întreaga forță a luptei lor.

PLANTA PE VIAȚĂ

Hotărâtă să lupte cu actuala urgență de mediu, Fundația Yves Rocher se angajează și în plantarea de copaci.
După plantarea a 100 de milioane de copaci datorită comunităților de plantatori din întreaga lume, următorul obiectiv este să ajungă la 135 de milioane până în 2025.

FOTOGRAFII, OAMENI ȘI NATURA

Fundația Yves Rocher susține și lumea fotografiei, cu Premiul de fotografie și Festivalul de fotografie, care se desfășoară în fiecare vară la La Gacilly.
Privirea fotografilor dedicați ne permite să descoperim, să denunțăm, să iubim și să protejăm lumea.

PLANTE ŞI BIODIVERSITATE

Prin sponsorizare economică și aportul de competențe, sprijinim savanții, cercetătorii și botaniștii pentru protecția biodiversității.
Plantele sunt esențiale pentru om și o speranță pentru viitor.

GROUP ROCHER:
COMPANIE CONDUSĂ
DE MISIUNE

Sustenabilitatea și protejarea planetei au fost întotdeauna o chestiune a ADN-ului nostru. Cu scopul de a nu fi cea mai bună companie de pe planetă, ci cea mai bună companie pentru planetă, la sfârșitul anului 2019, Grupul Rocher a fost primul grup internațional care a adoptat statutul de „companie condusă de misiune”, poziționând el însuşi ca obiectiv binele comun şi cel al planetei.

Din acest moment, misiunea companiei a devenit la fel de importantă ca și compania însăși. „Reconectarea oamenilor cu Natura” este centrul fiecărei noastre acțiuni și ne permite să contribuim la construirea unei lumi mai bune. Conduși de o forță pozitivă, lucrăm pentru a lăsa o amprentă pozitivă asupra oamenilor și asupra mediului.

CREAZĂ, ACTIONEAZĂ, REPREZINTĂ ȘI DISTRIBUIE
RESPECTĂ MISIUNEA NOASTRA

Valorile și bogăția care caracterizează istoria noastră ne învestesc cu datoria de a acționa pentru o lume mai sănătoasă și mai respectuoasă. Responsabilitatea socială și de mediu a fost o parte integrantă a Grupului Rocher încă de la origini. Nu este ceva pe care îl trăim ca o impunere, ci ca un motiv de îmbunătățire pe care ne angajăm să-l înțelegem și să îl dezvoltăm în fiecare zi.

ACHIZIȚIE RESPONSABILĂ

Pe lângă dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare (250 la nivel mondial) care respectă tot mai mult ecosistemele locale, ne angajăm să sprijinim partenerii noștri într-un proces de îmbunătățire colectivă, incluzivă și profitabilă atât pentru planetă, cât și pentru oameni.

PRODUCEM MAI RESPONSABIL

Efectele schimbărilor climatice se confruntă cu o fază de accelerare. De mulți ani, ne mobilizăm pentru a ne adapta modelele de producție și a ne reinventa afacerea. Pentru a ne îmbunătăți cu adevărat impactul asupra mediului, am luat măsuri pentru a păstra și optimiza resursele disponibile (apă, hârtie, energie).

LUCRĂM ÎMPREUNĂ

A te simți implicat și mulțumit este mult mai ușor într-un mediu în care munca devine o plăcere. De aceea, facem tot posibilul pentru a construi medii de lucru mai sănătoase, mai inovatoare și mai confortabile. Nu ne oprim la nimic pentru a garanta egalitatea de șanse și pentru a promova dezvoltarea profesională.